torsdag 22 november 2012

perfektion finns inte ens

Jag blir arg så lätt nu för tiden. I lördags blev jag arg på Linn för att hon inte förstod att grönsakerna var billiga, samt hade svårt att ta till sig tiden (tolv över tolv). Igår blev jag arg på Erik för att han kollade på ett halvt avsnitt av Dexter när jag skulle sova, trots att jag sagt att det är helt okej. Vet inte var denna ilska kommer ifrån. Alla frustrationer som byggs upp under arbetstid kanske? 

Blev även arg när jag kollade på det senaste avsnittet av "Jakten på det perfekta livet" (tipstipstips) som handlade om den perfekta kroppen. Är ju väl insatt och bekant med det ämnet. Alltså jakten på den, inte att ha den, tror ingen är bekant med det, lite det Hanna är inne på i programmet. Iallafall, hon träffade Bingo Rimér och han gjorde försök att försvara sitt yrkesval. 
Argumenten "det är pappornas fel", "det är trasiga tjejer" samt "men en del vill faktiskt operera brösten" lyftes fram utav Bingo. 
Ponera nu att det är pappornas och deras trasiga uppväxter som gör att en del vill vika ut sig, är det inte då att utnyttja dessa trasiga tjejer då? Och det är klart att en del tjejer vill operera sig, men varför vill de det? Är det också deras pappors fel? 
Alltså Bingos argumentation var alltså helt fel och saknade grund och han tycks sakna förmågan att dra analysen ett steg längre, eller så väljer han medvetet bort att göra det, för att det helt enkelt är enklare att försvara det han gör med att "tjejerna vill ju". 

Ja. Det är så enkelt att skylla skeva ideal och olika kroppsstörningar på att tjejerna är själva med och skapar, de vill ju själva se ut så, det är ingen som tvingar. 
Nej, men om du hela livet blir intalad att du ska ut på ett visst sätt så är det väl klart att du ständigt strävar efter detta? Precis som att du aldrig får höra att du är fin precis som du är och din kropp duger bra, så kommer du ständigt vara missnöjd, oavsett hur många kilon som omfamnar din kropp. 

Och nu klarar jag inte av att skriva mer för att jag känner mig för arg. Kan inte alla som läser det här bara komma överens om att alla är fina precis som de är? Bra tack bra så. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar